Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Predavanja, izobraževanja
Vabilo na zaključno delavnico Zdravje na vsakem koraku
Datum objave: 14.1.2015

Vabimo vas na zaključno delavnico Zdravje na vsakem koraku, ki bo v soboto, 24. januarja 2015 ob 9. uri na Dobrovi.

Z Alenko Oven, delovno terapevtko, se bomo pogovarjali o padcih in njihovi preventivi. Padec je nenadno, nepričakovano, nehoteno, nenadzorovano in nekoordinirano zrušenje na tla, ki je posledica kombinacije različnih dejavnikov tveganja.

Padci so pri starejših pogost in nevaren pojav, ki je povezan z resnimi posledicami, ki lahko privede do odvisnosti od pomoči drugih in posledično zmanjšane kakovosti življenja. Tveganje za padce se s starostjo veča, zato se zaradi naraščanja števila starostnikov število padcev pri tej populaciji povečuje.

Na delavnici bomo spoznali vzroke padcev in dejavnike tveganja, največ pozornosti pa bomo namenili ukrepom za preprečevanje oz. zmanjšanje tveganja za padce. Med drugim bomo predstavili, kako oblikovati bivalno okolje, da bodo prostori brez ovir, uporabni in predvsem varni. Spoznali pa bomo tudi nekaj osnovnih vaj za ravnotežje, ki pomagajo pri preprečevanju padcev.

V nadaljevanju programa nam bosta Mauro Lugano in Tina Djekić predstavila starodavno zdravilno vadbo Qi Gong. Zanimiva je, ker je zaradi svoje preprostosti primerna za vse starosti in jo lahko izvajamo brez kakršnihkoli pripomočkov. Najprej bomo spoznali vajo imenovano "Hoja Guo Lin" (imenovano po mojstrici, ki jo je razvila v svojem boju z rakom, ki ga je po zaslugi teh vadb tudi premagala). Ta vaja je kombinacija gibov in dihanja, ki blagodejno delujejo na naše zdravje in nam ga pomaga ohranjati.

Drugi del delavnice bo sestavljen iz spoznavanja vaj imenovanih "Shi Ba Shi" ali 18 gibov. To je serija enostavnih vaj, ki se jih hitro naučimo in imajo številne pozitivne lastnosti.

V času delavnic bo poskrbljeno tudi za otroke, saj bodo vzporedno potekale ustvarjalne, športne, plesne in gledališke delavnice zanje.

Po zaključku delavnic bo sledila podelitev priznanj stalnim udeležencem delavnic Zdravje na vsakem koraku.

Vsak udeleženec prejme topel obrok in pijačo.

 

Vljudno vabljeni!

 Vabilo in program (297 kB)

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.