Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave-ceste
Spremenjena prometna ureditev v prenovljenem križišču v Stranski vasi
Datum objave: 29.10.2018

Gradbena dela v križišču v Stranski vasi so uspešno zaključena. Izvedena je razširitev obstoječega križišča, izgrajen oporni zid, hodnik za pešce ter ustrezno odvodnjavanje.

Z ureditvijo križišča namerava občina po rekonstrukciji ceste Šujica - Podutik preusmeriti glavni prometni tok iz smeri Podutik-Stranska vas in s tem razbremeniti prometno ožino v Stranski vasi. Obnova križišča je prva faza te preusmeritve, pripravljalna dela za načrtovano rekonstrukcijo ceste Podutik – Šujica že potekajo in bodo predvidoma izvedena v naslednjih dveh letih.
Zaradi vse pogostejših zastojev tovornih vozil na podutiški ridi pod avtoservisom Suhadolc, občina v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana že pripravlja ukrepe za omejitev pretoka tovornega prometa nad 7,5 ton, z izjemo lokalnega prometa. Ukrep se bo izvedel zaradi težkih tovornih vozil, ki ob gneči na zahodni obvoznici, z ljubljanske severne obvoznice po Podutiški cesti vozijo proti Dobrovi in obratno.

Najpomembnejša novost je sprememba poteka prednostne ceste. Z rekonstrukcijo križišča je tako postala prednostna cesta Šujica - Podutik. 

Vse udeležence v prometu prosimo, naj bodo pri vožnji skozi novo križišče v Stranski vasi previdni in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo. 


Občinska uprava

 križišče sv_.jpg (2,7 MB)

Pripravil/-a: Mateja Tavčar

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.