Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Opozorila
Omejeno gibanje v času korona virusa
Datum objave: 1.4.2020
Navkljub splošnim prepovedim se je na območju občine Dobrova - Polhov Gradec še v zadnjem tednu marca, predvsem na območju turističnih in pohodniških točk, zbiralo večje število ljudi, ne glede na intervencije policistov in medobčinskega redarstva, ki so bili prisotni na terenu. Zato je župan občine sprejel Sklep o podrobnejši opredelitvi izjem določenih v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin in dostopu na javne površine oziroma javne kraje v občini Dobrova - Polhov Gradec, kjer so med drugim navedene javne površine, kjer je dostop do preklica prepovedan. Nadzor nad izvajanjem sklepa vrši medobčinski inšpektorat in pripadniki Civilne zaščite občine.
 
Prilogo sklepa pa predstavlja Izjava, s katero lahko sami opredelite namen potovanja izven občine, v kateri imate stalno oziroma začasno prebivališče. Do kraja izven občine lahko dostopate po javni cesti oziroma javni poti do najbližje dostopne storitve v drugi občini, če storitve v domači občini ni. Obvestilo po potrebi pokažete pooblaščeni osebi, ki nadzira izvajanje omejitev gibanja. Izjava je dostopna na spletni strani občine.

Zapuščajte dom samo v primerih odhoda na delo in po nujnih opravkih. Skupno gibanje v naravi omejite izključno na člane svojega gospodinjstva, hkrati pa upoštevajte razdaljo pri srečevanju z drugimi in se izogibajte ustaljenih poti ter površin, kjer se lahko v istem trenutku nahaja večje število ljudi.

 izjava.pdf (34 kB)
 sklep podrobnejši opredelitvi prepovedi gibanja.pdf (863 kB)

Pripravil/-a: Mateja Tavčar

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.