Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave-ceste
Pričetek asfaltiranja javnih poti
Datum objave: 11.9.2020

Župan občine Franc Setnikar je 24. avgusta 2020 z izbranim izvajalcem As-falterček d.o.o., skupaj s partnerjem Storitve s TGM Andrej Trobec s.p., podpisal Pogodbo za izvedbo vzdrževalnih del v javno korist, katere vrednost znaša 425.557,24 €. Izvajalec del je že bil uveden v delo, kar pomeni, da se bodo dela začela izvajati vsak čas. S septembrom se tako pričenja asfaltiranje kar treh javnih poti v občini, in sicer cest Črni Vrh–Gugelj–Reka, Hoja–Ravnek in Nartnik–Kucelj. 

Župan je ob tem povedal, da je namen predvidene investicije omogočiti hitrejšo in varnejšo cestno povezavo med naselji v Občini Dobrova - Polhov Gradec ter ostalimi bližnjimi kraji oz. predvsem izboljšati dostopnost do gospodinjstev in drugih objektov na omenjenih območjih naše občine. Zanemarljiva pa ne bo niti izboljšanja kakovost življenja in zdravja, ki bo posledica uspešno izpeljanega projekta.

Eden glavnih ciljev te trojne investicije je tudi slediti razvojni viziji občine, ki je: »Postati občina z razvitim podeželjem ob upoštevanju načel trajnostnega razvoja in varovanja okolja«. Skupno je v naši občini 229 kilometrov cest, pri čemer makadamske nanesejo manj kot 30 %. A še vedno preveč, saj je strošek vzdrževanja makadamskih cest lahko tudi za 50 % višji od stroška pri asfaltiranih cestah.

Omenjena investicija zajema asfaltiranje makadamskih vozišč v skupni dolžini 4.225 metrov na naslednjih cestnih odsekih:

- asfaltiranje ceste JP 567731 Črni Vrh–Gugelj–Reka (k. o. Črni Vrh), odsek od hišne številke 43A od km 0.530 do km 1.410 v dolžini 880 metrov,

- asfaltiranje ceste JP 567471 Hoja–Ravnek (k. o. Polhov Gradec), odsek Pristava–Planinski dom  od km 0.460 do km 1.560 v dolžini 1.100 metrov,

- asfaltiranje ceste JP 567591 Nartnik–Kucelj (k. o. Butajnova in k. o. Setnik), odsek Kucelj–Čamernik–Žul od km 2.190 do km 4.435 v dolžini 2.245 metrov.

 

Več podrobnosti o posameznih investicijah pa bo predstavljenih v nadaljevanju gradnje. 

 cesta crni vrh-gugelj-reka.png (130 kB)
 cesta hoja-ravnek.png (405 kB)
 cesta nartnik-kucelj.png (654 kB)

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.