Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave-ceste
Barjanska kolesarska povezava: pojasnilo
Datum objave: 16.9.2020

Priprava projektne dokumentacije za projekt Barjanske kolesarske povezave v občini Dobrova - Polhov Gradec, ki zagotavlja večjo prometno urejenost in varnost občanov, se bliža koncu. Še vedno pa se pojavljajo nekatere nejasnosti glede postopka pridobivanja zemljišč.

Lastnike zemljišč, po katerih bo potekala gradnja kolesarske povezave, je v preteklih mesecih kontaktiral pogodbeni partner GOB d.o.o. ter jim predložil v podpis pogodbo za sklenitev služnosti za poseg na njihovem zemljišču. Pogodba je namenjena podpisu brezplačne služnosti, kar pa je nekatere lastnike zbegalo. Podpis brezplačne služnosti pomeni, da se lastnik zemljišča strinja s tem, da se za potrebe izgradnje kolesarske povezave posega na njegovo zemljišče. Pa odškodnina? Ta bo izplačana do zaključka projekta na podlagi prehodne izmere in parcelacije zemljišč. Projektno dokumentacijo v imenu Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) pripravlja Občina, a DRSI je še vedno pristojna za izpeljavo vseh ostalih postopkov ter tudi izplačilo samih odškodnin.

Kaj torej pomeni za vas, če vas je kontaktiral GOB d.o.o. glede podpisa služnostne pogodbe? S podpisom pogodbe potrdite, da se strinjate z nameravanim posegom na vašem zemljišču in dopuščate gradnjo kolesarske povezave. Ustrezno odškodnino pa boste prejeli plačano s strani DRSI po tem, ko bo izvedena parcelacija vaše parcele oz. najkasneje do zaključka projekta.  

Občina ponovno obvešča lastnike zemljišč in ostale, ki jih zanima trasa kolesarske poti, da so vsi načrti za projekt Barjanska kolesarska povezava, na odseku od Tržaške ceste v Ljubljani do naselja Gabrje, dostopni na občinski spletni strani, pod zavihkom ''Barjansko kolesarsko omrežje''.

Projekt vključuje tudi obstoječe dostope do kmetijskih zemljišč, zato projektant poziva vse lastnike in uporabnike teh zemljišč, da preverijo, ali so dostopi do kmetijskih zemljišč pravilno umeščeni. V primeru vprašanj ali nejasnosti v zvezi s projektom, se lahko obrnete na Občino Dobrovo - Polhov Gradec, na odgovorni osebi za izvedbo projekta: Helena Čuk, telefon 01/3601-810, e-mail helena.cuk@dobrova-polhovgradec.si oziroma Samo Zupančič, telefon 01/3601-820, e-mail samo.zupancic@dobrova-polhovgradec.si. Vljudno vabljeni tudi na javni predstavitvi projekta, ki bosta potekali 6. in 8. oktobra 2020 ob 18. uri v dvorani OŠ Dobrova.

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.