Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave-ceste
Izvajanje zimske službe
Datum objave: 28.12.2020
Občane obveščamo, da se za vprašanja v zvezi z izvajanjem zimske službe lahko obrnejo direktno na izvajalca zimske službe, ki je podjetje Tijo d.o.o. (kontakt: Jani Bartolj, 040/163-534).  

Pluženje cest se v primeru sneženja prične, ko zapade 10 cm snega na lokalnih cestah in 15 cm na javnih cestah. V vmesnem času, ko sneži in cesta še ni očiščena, pa voznike pozivamo, da upoštevajo razmere na cestah ter jim prilagodijo hitrost vožnje. 

Odgovorno ravnanje pa se pričakuje tudi od nas voznikov. Svoje vozilo moramo pravočasno pripraviti na zimske razmere. Občina Dobrova - Polhov Gradec se skupaj z izvajalci trudi kar najbolje poskrbeti za prevoznost vseh cest tudi v današnjih snežnih razmerah. Občane pa hkrati obveščamo, da so vsi izvajalci zimskega vzdrževanja cest dolžni upoštevati postavljeni kriterij za začetek izvajanja pluženja med sneženjem, ki je v veljavi tudi po trenutno veljavnem operativnem programu izvajanja zimskega vzdrževanja cest. Izvajalec zimske službe mora upoštevati tudi določen prioritetni vrstni red pluženja glede na kategorizacijo posamezne ceste. V občini se prednostno izvaja zimska služba na vseh lokalnih cestah, kjer poteka integrirana avtobusna linija, in na cestah, kjer se izvajajo prevozi šolskih otrok.  

Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje priporočil.

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.