Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Slovenska bakla se bo na poti do Tokia ustavila tudi v naši občini
Datum objave: 22.2.2021
Vseslovenskemu projektu ''Olimpijska bakla na poti v Tokio'', ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ), se bo pridružila tudi občina Dobrova - Polhov Gradec.
 
Ogenj za letošnje olimpijske igre v Tokiu je zagorel že marca lani, kmalu pa se bo bakla ponovno podala na svojo pot do Tokia. V želji po vseslovenskem poklonu športu, je Olimpijski komite Slovenije ob tej priložnosti pripravil projekt ''Slovenska bakla'', v sklopu katere bo ogenj na svoji poti do Tokia obiskal vseh 212 slovenskih občin med aprilom in julijem 2021.
 
Župan Franc Setnikar se je v sredo 3. februarja 2021 srečal s predstavnikoma regijske pisarne OKS – ZŠZ Ljubljana Alešem Remihom in Matejem Pogačarjem. Predstavila sta projekt ''Slovenska bakla'', s katerim si pri Olimpijskem komiteju Slovenije prizadevajo za promocijo športa, olimpijskih vrednot in simbolov ter najpomembneje, za jasno izraženo podporo slovenskim športnikom na prihajajočih olimpijskih igrah v Tokiu. Na sestanku je podrobni predstavitvi projekta sledila zaveza k pismu o nameri, s katerim je občina Dobrova - Polhov Gradec potrdila svojo sodelovanje pri projektu. Slovenska bakla bo po besedah Olimpijskega komiteja Slovenije na svoji poti simbolno prenašala sporočila solidarnosti, upanja in izjemne jeklene volje med ljudmi ter skozi športni duh povezovala občane.
 
V soboto 8. maja 2021 bo slovenska olimpijska bakla tako prečkala našo občino, njeno potovanje pa bodo pospremili občani občine Dobrova - Polhov Gradec. Namen projekta je kot omenjeno povezovanje in aktivno vključevanje občanov od ljubiteljskih in profesionalnih športnikov, do članov društev in ljubiteljev športa, ki bodo lahko sodelovali pri nošenju bakle na poti čez našo občino in se preizkusili kot nosilci olimpijske bakle. Vse informacije o natančni trasi štafetne predaje bakle in povabilo k teku z baklo pa bodo občanom kmalu na voljo.

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.