Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave-ceste
Pričenja se rekonstrukcija ceste v Mali vodi
Datum objave: 5.3.2021
V mesecu marcu se pričenja težko pričakovana modernizacija regionalne ceste v Mali vodi.

Gorenjska gradbena družba d.d. bo v mesecu marcu 2021 pričela z rekonstrukcijo regionalne ceste R3-641/1369 Ljubljanica–Ljubljana, odsek Briše (od km 0,730 do km 2,556). Dela bodo obsegala modernizacijo obstoječe makadamske ceste, ureditev odvodnjavanja, cestnih prepustov in strug hudournikov, regulacijo vodotoka Mala voda in gradnjo opornih ter podpornih konstrukcij in asfaltiranje. Tako bo obnovljena cesta v skupni dolžini 1.736 m. Gorenjska gradbena družba d.d. bo dela izvajala s sodelovanju s podjetjem SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana d.d. in podjetjem HNG Hidrotehnika, nizke in komunalne gradnje d.o.o. Koordinacijo in nadzor pa bo izvajala družba Projekt d.d. Nova Gorica. Dela bodo zaključena najkasneje do decembra 2022.
 
Projekt bo potekal na podlagi projektne dokumentacije, ki jo je izdelala Gorenjska gradbena družba d.d. Omenjeni odsek ceste R3-641/1369 Ljubljanica–Ljubljana se nahaja v zahtevnem okolju, tako z vidika varovanja narave kot tudi z vidika voda in prometne varnosti. Rekonstrukcija bo zato morala upoštevati smernice Zavoda za varstvo narave, hkrati pa čim bolj omejiti poseg v območje reke Mala voda v skladu z naravovarstvenimi pogoji. V preteklih letih je bil del ceste v dolžini 150 metrov že moderniziran, saj je cesto na tistem delu zaradi neugodnih vremenskih razmer odneslo in so bila dela nujno potrebna. Cesta, ki na celotnem odseku poteka po ozki dolini ob potoku Mala voda, je tako tam že asfaltirana in razširjena, brežine nad cesto so delno varovane z zaščitnimi mrežami, pod cesto pa je zgrajen podporni zid. Z marcem pa se pričenja rekonstrukcija dveh odsekov ceste, ki sta še v makadamu. Ker po tej cesti poteka tudi liniji šolskega in rednega avtobusa, je prenova ceste res nujna in težko pričakovana.
 
Podrobnejše informacije in natančnejši terminski plan bodo znani v nadaljevanju poteka projekta. V času rekonstrukcije ceste bodo na odseku vzpostavljene delne zapore prometa, o katerih bodo občani pravočasno obveščeni.
 izsek iz projekta.png (729 kB)
 slika.jpg (6,9 MB)

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.