Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave-ceste
Javna predstavitev projekta za rekonstrukcijo ceste Šujica–Podutik
Datum objave: 18.3.2021

Občina Dobrova - Polhov Gradec v letošnjem letu pričenja z ureditvijo ceste Šujica–Podutik (odsek Šujica–Stranska vas), zato je v sredo 10. 3. 2021 in četrtek 11. 3. 2021 pripravila javno predstavitev projekta. Na predstavitev so bili vabljeni vsi lastniki zemljišč ob cesti Šujica–Podutik. Sestanek je bil namenjen predvsem seznanitvi s potekom projekta, z načrtovanimi posegi v obcestna zemljišča in s procesom urejanja lastništva zemljišč. Predstavitve so se poleg lastnikov zemljišč udeležili tudi predstavniki Občine, župan Franc Setnikar in predsednik Krajevne skupnosti Dobrova Franc Smrtnik, četrtkovega sestanka pa se je udeležil tudi predstavnik podjetja K Projekt L d.o.o., ki je pripravilo projekt.

Obravnavani odsek ceste je prometno močno obremenjen, saj povezuje našo občino z Mestno občino Ljubljana. Dela bodo obsegala rekonstrukcijo obstoječe ceste in gradnjo površin za pešce ter kolesarje od novo urejenega križišča v Stranski vasi do priključka na regionalno cesto R3-641/1369 Ljubljanica–Ljubljana (Dolgi most) na Šujici. Gradnja je načrtovana za leti 2021 in 2022. Javna predstavitev projekta se je pričela s pregledom trenutnega stanja ceste in vsebine projekta. Kot je bilo omenjeno na predstavitvi, bo širina cestišča merila 11 metrov vključno s površinami za pešce in kolesarje ter bankinami, urejeno bo odvodnjavanje, razsvetljava in prehod za pešce. V največji meri bodo ohranjeni tudi obstoječi dostopi do kmetijskih in gozdnih zemljišč, lastniki pa so bili pozvani, da projekt natančno pregledajo in se o tem prepričajo. Njihova vprašanja so se med drugim nanašala na ohranitev dostopov, omejitev hitrosti na odseku, časovnico projekta in obseg predvidenih posegov. Omejitev hitrosti trenutno znaša 90 km/h, v sklopu projekta pa je predvidena tudi premaknitev krajevnih tabel tako, da se bosta naselji Šujica in Stranska vas stikali. S tem bo celotna cesta potekala v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h.

Kaj je naslednji korak do uresničitve projekta? V prihodnjih tednih bodo lastniki zemljišč prejeli dokumente v zvezi z ureditvijo lastništva delov parcel, po katerih bo potekala načrtovana gradnja, in sicer izsek iz projekta, predlog pogodbe za prenos zemljišča in predlog služnostne pogodbe za poseg v času gradnje, kjer bo to potrebno. Za vsa dodatna vprašanja in iskanje najustreznejše rešitve za ureditev lastništva pa se bodo lahko obrnili na Občino ali na predstavnike krajevne skupnosti, ki so pripravljeni na dialog. Župan se je vsem prisotnim zahvalil za sodelovanje pri izvajanju projekta, ki je z vidika prometne varnosti za vse udeležence v prometu izjemnega pomena za našo občino. K uresničitvi projekta pa bodo pomembno prispevali tudi predstavniki Krajevne skupnosti Dobrova, ki bodo pomagali pri nadaljnjem usklajevanju in informiranju občanov in lastnikov zemljišč. Časovni plan razkriva, da je prvi cilj pridobiti pravico graditi do junija 2021, temu pa bo sledil razpis za izbiro izvajalca del – da bi že v letošnjem letu lahko pričeli z deli za rekonstrukcijo ceste. Župan je predstavil tudi druge projekte, ki se pripravljajo na območju Dobrove: med drugim Centra Emila Adamiča, gradnjo trgovskega centra, ureditev središča Dobrove s parkiriščem in Barjansko kolesarsko povezavo.

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.