Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
ODVOZ KOSOVNIH ODPADKOV
Datum objave: 9.4.2021
Občane Občine Dobrova - Polhov Gradec obveščamo, da bo spomladanski odvoz kosovnih odpadkov na voljo med 15. aprilom in 31. majem 2021.

Odvoz kosovnih odpadkov je enkrat na leto brezplačen do količine 2m3. Občani ga lahko naročimo, če ga potrebujemo. To storimo tako, da izpolnimo e-naročilnico na www.mojiodpadki.si, izberemo datum znotraj razpisanega termina ter počakamo na klic, da se dogovorimo o podrobnostih odvoza kosovnih odpadkov. 
 

Kako pripraviti kosovne odpadke?

Na dan dogovorjen za odvoz kosovnih odpadkov, odpadke pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke. Ko Snaga prevzame kosovne odpadke, mora biti njihov lastnik obvezno dosegljiv po telefonu, če pa želi, je lahko tudi fizično navzoč. 

Kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les, itd.). Kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. Če je določena natančnejša ura, pa do dogovorjene ure.

Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.), orodje, druga oprema, igrače, sodi, samokolnice, otroški vozički, vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, veliki gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika – hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).

Med kosovne odpadke se ne sme odlagati preostanka (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva (okna, vrata itd.), gradbenih odpadkov, zemlje, listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum. Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, JP VOKA-SNAGA d.o.o ne bo odpeljala in bo o njih obvestila pristojne inšpekcijske službe.

V pomoč vam je na razpolago tudi Center za podporo in pomoč uporabnikom, dosegljiv na tel.: 01/477-96-00 ali na snagalj@vokasnaga.si. Njihov delovni čas je vsak delovnik od 8:00 do 14:30, ter ob torkih od 8:00 do 16:00.

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.