Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Občina pridobila gradbeno dovoljenje za kanalizacijo v Stranski vasi
Datum objave: 16.4.2021
Občina je k reševanju infrastrukturnih problemov na območju Stranske vasi pristopila iz različnih smeri. Največji projekt na območju Stranske vasi v preteklih letih je ureditev križišča Šujica–Podutik–Stranska vas, ki je spremenil potek prednostne ceste. Stransko vas bo prometno še dodatno razbremenila rekonstrukcija odseka ceste Šujica–Podutik, ki jo Občina pospešeno pripravlja. Cesta skozi Stransko vas bo nato namenjena le še za lokalni dovoz. Najaktualnejši projekt v Stranski vasi pa je izgradnja fekalne kanalizacije s črpališčem, za katero je Občina letos marca pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje. Gradnja kanalizacije bo predvidoma zaključena do leta 2023.

Glavni krak fekalne kanalizacije Stranska vas bo potekal ob cesti od Podutika preko Stranske vasi do Dobrove, nova kanalizacija pa bo potekala tudi ob lokalni cesti Stranska vas–Bokalce, trije kraki bodo izgrajeni po vaških poteh, nekateri pa še po poteh med hišami, da bi zagotovili čim večjo pokritost Stranske vasi. 

Projekt izgradnje kanalizacije se pripravlja sočasno s projektom za izgradnjo nove čistilne naprave na Dobrovi, s katero bo Občina v sodelovanju z JP VOKA SNAGA in Javnim holdingom Ljubljana pričela letos. Projekta sta povezana, saj se bo novo kanalizacijsko omrežje priključevalo na novo čistilno napravo, ki je trenutno še preobremenjena. Šele po izgradnje nove čistilne naprave pa ji bo možno dodati še odpadno vodo iz Stranske vasi, ki se bo iz glavnega kraka kanalizacije preko gravitacijskega voda priključevala obstoječi kanalizaciji na Dobrovi ob Polhograjski cesti. 

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.