Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Ali veste?
Datum objave: 22.4.2021
V Občini Dobrova - Polhov Gradec je nameščenih kar 23 košev za pasje iztrebke, in sicer sedem na Šujici, pet na Dobrovi, po štirje v Polhovem Gradcu in Brezju, dva v Podsmreki in eden v Gabrju. Koši vsebujejo tudi brezplačne vrečke. Minimalistično oblikovani koši se skladajo z izbrano urbano podobo, ki si jo je Občina Dobrova - Polhov Gradec zastavila za cilj in jo že uresničuje z novimi avtobusnimi nadstrešnicami, s klopmi nameščenih na zelenih površinah in drugimi urbanističnimi elementi. 

Prvi koš je bil postavljen leta 2014, seznam košev v naši občini pa se vsako leto dopolnjuje. V letu 2020 je bilo tako na novo nameščenih kar sedem košev. Občina v sodelovanju z Režijskim obratom skrbi tudi za redno vzdrževanje košev za pasje iztrebke. Pregled košev je opravljen vsak teden, praznijo pa se po potrebi. Če se posamezen koš ne uporablja in je večkrat povsem prazen, se ga prestavi na drugo lokacijo.

Strateško razporejeni koši za pasje iztrebke na gosto poseljenih območjih spodbujajo lastnike psov, da ravnajo odgovorno in počistijo iztrebke za svojimi ljubljenčki, saj je to njihova dolžnost. Na območjih, kjer zabojnikov ni, pa so lastniki psov dolžni uporabiti svoje vrečke in odpadek odložiti v zabojnik za komunalne odpadke. Pobiranje iztrebkov pa ni le stvar odgovornosti, temveč tudi varnosti. Pasji iztrebki so nevarni, saj lahko prenašajo številne parazite in bolezni. Na kmetijskih zemljiščih pa resno ogrožajo zdravje živine in drugih domačih živali. Z uporabo košev lahko skupaj pripomoremo k ohranjanju čistih in urejenih javnih površin – parkov, pločnikov in sprehajalnih poti ter preprečimo nepotrebno ogrožanje drugih živali.

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.