Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Opozorila
Opozorila (19.4.2021)
V zadnjem tednu so se na območju občine Dobrova - Polhov Gradec pojavile osebe, ki se lažno predstavljajo kot delavci podjetja Elektro Ljubljana, d.d., in pod pretvezo poskušajo vstopiti v hišo. Občane naprošamo, da ste še posebej previdni in od osebe vedno zahtevate, da se identificira, preden jo spustite v svoj dom.
Opozorila (1.4.2020)

Navkljub splošnim prepovedim se je na območju občine Dobrova - Polhov Gradec še v zadnjem tednu marca, predvsem na območju turističnih in pohodniških točk, zbiralo večje število ljudi, ne glede na intervencije policistov in medobčinskega redarstva, ki so bili prisotni na terenu. Zato je župan občine sprejel Sklep o podrobnejši opredelitvi izjem določenih v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin in dostopu na javne površine oziroma javne kraje v občini Dobrova - Polhov Gradec, kjer so med drugim navedene javne površine, kjer je dostop do preklica prepovedan. Nadzor nad izvajanjem sklepa vrši medobčinski inšpektorat in pripadniki Civilne zaščite občine.

Opozorila (20.3.2020)
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 20. marca 2020 na območju celotne države. 
Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je tudi na območju občine Dobrova- Polhov Gradec v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. 
Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.
Občane naprošamo, naj se prepovedi izrecno držijo! 
                                                                                      Štab CZ občine Dobrova- Polhov Gradec
Opozorila (7.3.2019)
V zadnjem tednu se je na področju občine Dobrova-Polhov Gradec pojavila oseba, ki se predstavlja kot patronažna sestra in ljudem ponuja zdravstvene storitve.
Občane naprošamo, da ste previdni in ob dvomu ali gre res za patronažno sestro, prosite, da vam pokaže svojo indentifikacijsko kartico.
Več v prilogi!
Opozorila (24.4.2015)
Uprava RS za zaščito in reševanje poziva organizatorje javnih prireditev s kresovanjem in vse druge, ki bodo v naravnem okolju ob prvomajskih praznikih kurili kresove, k upoštevanju napotkov.
Opozorila (16.8.2012)

Na območju Občine Dobrova – Polhov Gradec je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki velja od 15. avgusta 2012 do preklica.

Opozorila (18.8.2003)
Vse informacije o Hruševem ožigu lahko dobite na straneh ministrstva.
Opozorila (6.6.2003)
Ob ugotovitvi hruševega ožiga.......
Opozorila (6.6.2003)
Kakšni so ukrepi ob sumu pojava HRUŠEVEGA OŽIGA
Opozorila (6.6.2003)
Hrušev ožig je navarna karantenska bolezen rastlin. Za preprečevanje prenosa bolezni veljajo naslednja pravila......
Opozorila (6.6.2003)
Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja z dne 4.6.2003.......
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.