Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
Zlati kamen 2014
 

Občini Dobrova- Polhov Gradec je bil tudi za leto 2013/2014 podeljen »Certifikat Zlati kamen«, ki izdvaja občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja, ki jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja.

Certifikat ISSO Zlati kamen lahko pridobijo občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja, torej jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja. Izhodišče za podelitev je nadpovprečna vrednost indeksa ISSO, torej konkretni, merljivi in preverjeni podatki.

"Certifikat letos podeljujemo drugič. Osem občin je znak kakovosti doseženega razvoja pridobilo že drugič zapovrstjo. Uvrstitev med najuspešnejše dvakrat zapored je dosežek, ki ga je smiselno podčrtati, zato so ti kraji prejeli tako imenovani AA certifikat. Po podobi se od običajnega razlikujetako, da sta na znaku osvetljena dva kamna (in ne le eden). Certifikat so drugič prejele občine Ajdovščina, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Idrija, Loška dolina, Nazarje, Škofljica in Škofja Loka. Podatek o certifikatu je po novem objavljen tudi v bazi ISSO, kjer smo med osnovne podatke o občini uvrstili tudi glavne dosežke.

Za pridobitev letošnjega certifikata so se morale občine uvrstiti v tako imenovani prvi kvartil: torej med 25 odstotkov občin z najugodnejšimi vrednostmi indeksa ISSO. Gre za sestavljeni indeks, ki meri doseženo stopnjo razvitosti občine. Sestavlja ga 43 kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Indeks zajema demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske ozaveščenosti v občini.

Indeks se bistveno razlikuje od nagrade zlati kamen. Temelji na merljivih podatkih, ki kažejo doseženo stanje. Nagrada zlati kamen je namenjena razvojno prodornim občinam, torej tistim, ki imajo najboljše razvojne prakse, usmerjene v prihodnost. Kriteriji za podelitev nagrade so le deloma kvantitativni odločilna je ocena skupine strokovnjakov z različnih področij."

Zlati kamen

 zlati kamen.pdf (91 kB)
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.