Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
ZVEN ZAKLETE GROFICE

 
Kratek opis operacije.
Gre za vzpostavitev prve slovenske zvočne planinske poti - Zven zaklete grofice. Z ureditvijo poti bo zaživela legenda o zakleti grofici, ki smo jo povezali s skladateljem Emilom Adamičem, rojenim v Dobrovi. Ideja se je razvila s strani učencev OŠ Dobrova. Namen je ustvariti produkt s turističnimi, izobraževalnimi in pohodniškimi prvinami, ki v regiji še ni prisoten. Urejena pot bo omogočala kakovostno in aktivno preživljanje prostega časa v neposredni bližini Ljubljane.
 
Namen operacije: Oblikovati nov produkt s turističnimi, izobraževalnimi in pohodniškimi prvinami, ki bo prispeval k ohranjanju narave in k razvoju kulture in turizma ter spodbujal ciljne skupine k rekreaciji, pohodništvu, ekološki naravnanosti in k zanimanju za naravno in kulturno dediščino. Razvili bomo trajnostni produkt. Z urejeno zvočno planinsko potjo bodo razširjene možnosti vključevanje lokalnega prebivalstva (izobraževanja za vodnike, spominki iz recikliranega materiala).
 
Finančna podpora: Vrednost celotnega projekta znaša 139.413,61 EUR, od tega je 82.735,94 EUR sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
 
Cilji:
-izvesti vsaj en nov produkt/storitev
-vključiti vsaj 10 udeležencev ranljivih skupin v izvajanje operacije -izvesti vsaj 1 prireditev/dogodek -izvesti vsaj en produkt, kjer je predmet aktivnosti namenjen varstvu okolja in ohranjanje narave ter kulturne dediščine
 
Rezultati:
-vsaj 1 deležnik na lokalni ravni, ki so vključeni v izvajanje operacije -operacija bo vplivala na vsaj 1563 prebivalcev
-vsaj eno podprta operacija
-vsaj ena zaključena operacija Nosilec projekta: Občina Dobrova – Polhov Gradec
 
Partnerji v projektu: OŠ Dobrova, PD Podpeč -Preserje
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.