Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
VARNOST NA KVADRAT

Občina Dobrova - Polhov Gradec bo v letu 2020 zasnovala in sprejela Strategijo mobilnosti in varnosti, v sklopu katere ste bili občani v začetku leta pozvani k izpolnitvi vprašalnika, marca pa vabljeni na javno razpravo. Namen strategije je zasnovati dolgoročni proces trajnostnega načrtovanja prometa, ki bo prebivalcem in obiskovalcem občine ponujal bolj učinkovite, vključujoče, okolju in zdravju prijazne ter ugodne oblike potovanja po občini.


Vizija Strategije mobilnosti in varnosti v Občini Dobrova - Polhov Gradec:

Občina Dobrova - Polhov Gradec je varna in vsem dostopna občina. Je občina, ki trajnostno prenavlja in vzpostavlja nove prometne povezave ter oživlja javne površine v vaških središčih, ki spet postajajo varen prostor za druženja. S trajnostnimi oblikami prevozov spodbuja občane k aktivnemu in zdravemu življenju in si prizadeva za dobro počutje tako občanov kot obiskovalcev.

 

Pri oblikovanju vizije so sodelovali številni deležniki (člani delovne skupine, razširjene delovne skupine in zainteresirana javnost), s čimer je zagotovljena večinska podpora skupnosti. Pri tem je bil promet postavljen v širši kontekst urbanega in družbenega razvoja občine, ob upoštevanju vseh pomembnih področij, zlasti okvirov politik prostorskega načrtovanja, gospodarskega razvoja, okolja, socialne vključenosti, zdravja in varnosti.

   
Podpodročja
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2022. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.