Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
VIZUALIZACIJA

Občina Dobrova - Polhov Gradec bo v letu 2020 zasnovala in sprejela Strategijo mobilnosti in varnosti, v sklopu katere ste bili občani v začetku leta pozvani k izpolnitvi vprašalnika, marca pa vabljeni na javno razpravo. Namen strategije je zasnovati dolgoročni proces trajnostnega načrtovanja prometa, ki bo prebivalcem in obiskovalcem občine ponujal bolj učinkovite, vključujoče, okolju in zdravju prijazne ter ugodne oblike potovanja po občini. Ta članek pa vam predstavlja prve rezultate strategije, ki je izhajala iz naše skupne vizije.

 

Vizija občine:

Občina Dobrova - Polhov Gradec je varna in vsem dostopna občina. Je občina, ki trajnostno prenavlja in vzpostavlja nove prometne povezave ter oživlja javne površine v vaških središčih, ki spet postajajo varen prostor za druženja. S trajnostnimi oblikami prevozov spodbuja občane k aktivnemu in zdravemu življenju in si prizadeva za dobro počutje tako občanov kot obiskovalcev.

 

Pred vami je razstava o viziji Strategije mobilnosti in varnosti, ki smo jo po analizi stanja zasnovali v sodelovanju z javnostjo. Vizualizacije so informativne narave in predstavljajo le delčke dolgoročne vizije ureditve prometa oziroma idejne predloge možnih ureditev. Tokrat vam predstavljamo dve, naslednji pa bosta objavljeni v prihodnji številki našega glasila. Upoštevane pa so bile tudi usmeritve projekta VARNOST NA KVADRAT in njenih strateških ciljev za našo občino:

 

1. Zagotavljati kakovostno dostopnost za vse uporabnike, zlasti za tiste z omejeno mobilnostjo – mladostnike, starejše in gibalno ovirane.

2. Omogočiti visoko stopnjo varnosti v prometu za pešce in kolesarje ter povečati njim namenjene površine.

3.  Povečati učinkovitost javnega potniškega prometa.

4.  Prispevati h kakovostnejšemu okolju in zdravemu življenjskemu slogu.

5.  Zagotoviti kakovostne javne površine za rekreacijo, druženje in zabavo.

6.  Podpirati razvoj lokalnega in regionalnega gospodarstva.

 

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2021. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.